Vogel- en Natuurexcursies in Madrid

Discussie in 'Madrid' gestart door Taco en Rik, 4 jun 2009.

 1. Taco en Rik

  Taco en Rik New Member

  Lid geworden:
  4 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Aitor is een bevriende spaanse vogelgids die woont in Madrid. Hij verzorgt voor natuur- en vogelliefhebbers excursies in de gebieden rond Madrid. Er zijn verschillende biotopen te vinden in de omgeving van Madrid, zoals bergen, moerasgebieden en steppen. Het is één van de beste gebieden in Spanje om vogels te gaan kjiken. Madrid is een ideale stad om een city-break te combineren met een vogelexcursie.

  Madrid is een goede bestemming om roofvogels te spotten. Vooral de Spaanse Keizerarend (wereldwijd slechts 150 broedparen waarvan 24 in de Madrid provincie). Daarnaast zijn de specialiteiten: Steenarend, Monniksgier (slechts 1.000 broeparen wereldwijd), Vale Gier, Zwarte Ooievaar, Grote Trap, Kleine Trap, Zwartbuik Zandhoen, Griel, Blauwe Ekster, Zwarte Tapuit, Purperkoet, Grijze Wouw, Kraanvogel, Dwergarend, Bijeneter, Scharrelaar, Wielewaal, Hop en Aasgier.

  Er zijn verschillende mogelijkheden om vogels te kijken rond Madrid. Binnen 55 km van het centrum van Madrid zijn er erg leuke mogelijkheden voor een heerlijke dag vogels kijken. Tijdens een excursie bezoekt u 2 tot 4 plekken.

  Madrid Vogelexcursie 1: El Pardo natuur reservaat - steppen en rivieren. Typische landschappen voor de omgeving van Madrid. Veel roofvogels en grote kans op Spaanse Keizerarend, Grote Trap, Zwartbuikzandhoen, Monniksgier, Blauwe Rotslijster en Roodstuitzwaluw.
  Madrid Vogelexcursie 2: steppen en moerassen. Veel roofvogels zoals Kleine Torenvalk, Steenarend, Monniksgier en Dwergarend. Maar ook Ooievaar, Scharrelaar, Bijeneters, Kwak en Grote Trap.
  Madrid Vogelexcursie 3: Middelands zee bosgebied. Typische spaanse heuvels en bos. Grote kans op o.a. Spaanse Keizerarend, Blauwe Ekster, Zwarte Ooievaar, Monniksgier en Kuifkoekoek.
  Madrid Vogelexcursie 4: Excursie op maat, Bezoek aan 3 a 4 hot spots om vogels te kijken op basis van uw wensen en de ervaringen van Aitor.

  Wilt u meer soorten zien dan zijn er de volgende mogelijkheden. Guadalajara Provincie, Moerassen van La Mancha, de Toledo Provincie en Monfrague Nationaal Park


  Uw gids:
  Aitor (links) is een gids met zeer veel kennis en spreekt goed engels. Hij kent de omgeving van Madrid er goed en weet precies waar hij de verschillende vogelsoorten kan vinden. Hij kan u in Madrid ophalen vanaf uw hotel of zelfs het vliegveld.

  Bezoek de website van FlevoBirdwatching voor meer informatie (www.birdsnetherlands.nl)

   

Deel Deze Pagina