Tanzania

Discussie in 'Tanzania' gestart door Ashley Caubergs, 29 apr 2006.

 1. Ashley Caubergs

  Ashley Caubergs New Member

  Lid geworden:
  29 apr 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik moet voor school een taak maken over Tanzania. Een vraag erin is bijvoorbeeld : Wat is da afstand in km van Brussel tot Dodoma? Nog een vraag is : Wat is de reisduur vanuit België als je per vliegtuis reist? Op geen enkele site vind ik het dus ik ben hopeloos. Kunt u me helpen?
   
 2. smeetske_48@hotmail.com

  Lid geworden:
  21 mei 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja ashley

  ik vind ook niks zene

  groetjes fran ;)
   
 3. 59nbjmsnruz99cw@jetable.com

  Lid geworden:
  13 apr 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Onderwijzer in Tanzania

  Nog één week en dan vertrekt Mark de Vries, onderwijzer uit Groningen, voor 4 maanden naar Tanzania. Hij gaat in Usangi, een klein bergdorpje in het noorden nabij de Kilimanjaro, vrijwilligerswerk verrichten en lesgeven op een middelbare school.

  Mark kwam in Groningen in contact met de stichting Mbeleni. Deze stichting wil een goede toekomst bieden aan kansarme kinderen in Afrika door onderwijs en algemene ontwikkeling te bevorderen. “Ik vind het een geweldig initiatief en wil graag een bijdrage leveren om de kansen van deze kinderen te vergroten” zegt Mark.

  Enkele weken geleden zijn 12 afgedankte computers van het Aletta Jacobs college uit Hoogezand door de stichting Mbeleni naar Tanzania verscheept. De computers worden nu gebruikt op een middelbare school in het dorp Usangi. Naast de 800 leerlingen van deze school kunnen ook andere jongeren uit het dorp voor het eerst leren werken met computers. Mark gaat ze helpen. Hij zal samen met de betrokken leraren en vrijwilligers in Tanzania lesmateriaal voor de computerlessen samenstellen. Stichting Mbeleni steunt ook andere activiteiten in Usangi, zoals metaalbewerkingslessen, Engelse taallessen en naschoolse opvang van kinderen. Ook hierbij zal Mark ondersteuning bieden. “Het voordeel van dit soort kleinschalige projecten is dat je direct resultaat ziet van je eigen inzet. Het geld komt bovendien rechtstreeks terecht bij de mensen die het nodig hebben. Met weinig middelen kun je veel bereiken.” Voor al deze projecten worden nog sponsors gezocht, waarbij elke bijdrage klein of groot welkom is. Meer informatie vindt u op de website: www.stichtingmbeleni.nl
   
 4. Tony De Valckenaere

  Tony De Valckenaere New Member

  Lid geworden:
  23 mei 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  beste Ashley die info zul je ontertussen wellicht al hebben, maar mocht je meer willen weten kijk dan eens op onze site (onder lokatie)of mail me eens en ik geef je alle info over Tanzania die je nodig hebt voor school. www.zamunda.be
  wij verhuizen namelijk naar daar in januari 2009...
   

Deel Deze Pagina