Sticky: Thailand rondreis- Wanneer kan ik beste naar welk eiland?

Discussie in 'Thailand' gestart door ReisSpecialist, 12 aug 2013.

 1. ReisSpecialist

  ReisSpecialist New Member

  Lid geworden:
  12 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Je gaat naar Thailand en je wilt je <A Href="http://www.thailandonline.nl/thailand-reizen-bouwstenen.htm" target="_blank">Thailand reis</a> graag afsluiten op het strand of misschien wil je gaan eilandhoppen. Waar kun je dan het beste naartoe?

  Het noorden
  In het noorden vind je Ko Samet en Ko Chang. Deze eilanden liggen dichtbij Bangkok voor als je weinig tijd hebt of niet ver wilt vliegen. Ko Samet staat bekend als het eiland met de meeste zonuren en de Ko Chang als het groenste eiland van het land. De beste reistijd is van november tot en met mei. Buiten deze maanden kun je ook prima naar de eilanden tijdens je Thailand rondreis, je dagen zullen afwisselend gevuld zijn met stralende zon of stortregen.

  Het zuidoosten
  Aan de zuidoost kust worden Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao vaak gecombineerd. Dit zijn bekende eilanden waar veel reizigers naartoe gaan. Ko Samui is groot en hier vind je reuring, Ko Phangan is ongerepter en Ko Tao het duikeiland. Ga van half december tot en met september voor het beste weer. Vanaf juli tot en met oktober kun je een tropische regenbui verwachten. Vanaf november barst en het los tot half december. Je kunt altijd gaan, ook in juli en augustus maar stel je in op zowel zon als regen.

  Het zuidwesten
  Aan de andere kant, de zuidwestkust is bekend door Phuket. Doordat het zo bekend is, is het juist leuk om Ko Raya en Ko Yao te bezoeken, weg van het massatoerisme. Ko Raya is het eiland van de witte poederstranden, een heldere zee met onaangetaste koralen en kokospalmen. Op Ko Yao vind je het hutje-op-het-strand gevoel, een ongerept eiland omgeven door andere kleine onbewoonde eilanden. Je kunt het beste gaan van november tot en met april. Het regent het meest van mei tot half juni en augustus tot november.

  Het zuiden
  Voor de kust in het zuiden van Thailand, ver van alle drukte ligt de Trang Archipel. Hier kun je op hét bountyeiland Ko Hai in een hutje op het strand bijkomen van je Thailand rondreis. De beste tijd om te gaan is november tot en met april. Daarna begint de regentijd en is de zee ook onrustig (niet zo fijn voor de overtocht).

  Het weer op de eilanden is moeilijk te voorspellen, tijdens het regenseizoen kun je dagen stralend weer hebben maar ook dagen regen. Hetzelfde geldt voor het goede seizoen, ook daar kan een dag vol regen tussen zitten. Het is altijd warm, dus of je nou nat rondloopt door de zwempartij in zee of door de plensbui uit de lucht, het is allebei lekker verkoelend.

  Deze eilanden kun je bezoeken met de bouwstenen van <A Href="http://www.thailandonline.nl" target="_blank">Thailand online</a>. Wil je tijdens je Thailand rondreis naar de eilanden of misschien wel gaan eilandhoppen? De reisspecialisten van Thailand online zijn er geweest en kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste eiland voor jouw reis.
   

Deel Deze Pagina