Sticky: Ik ga naar Afrika en ik wil zien... - Top 5 must see/do

Discussie in 'Zuid Afrika' gestart door ReisSpecialist, 12 aug 2013.

 1. ReisSpecialist

  ReisSpecialist New Member

  Lid geworden:
  12 aug 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat is toch vrij lastig, een land met zoveel hoogtepunten, wat wil je dan tijdens je <A Href="http://www.zuidafrikaonline.nl/zuid-afrika-rondreis.htm" target="_blank">Zuid-Afrika rondreis</a> echt gezien hebben? Om het makkelijker te maken hierbij een must see top vijf.

  1. Kaapstad
  Je kunt je prima een week vermaken in deze stad, zoveel is er te zien. Stel het goed samen en ontdek in een paar dagen een aantal grote highlights. Combineer een bezoek aan de Tafelberg met Robbeneiland en sluit de dag af bij in een restaurant aan het strand van Camps Bay. Ook een bezoek aan een township en Kaap de Goede hoop kan op een dag, je kunt zelfs nog richting Boulders Beach gaan om pinguïns te spotten. Als je tussendoor bij wilt komen van de indrukken kun je naar Waterfront om met een drankje van het uitzicht te genieten. Vervolgens trek je het land in richting de wijnstreek die dichtbij de stad ligt.

  2. Stellenbosch
  Tussen de wijnvelden van Stellenbosch slapen… Een droom of je wel of niet van wijn houdt. Ga te fiets een wijnproeverij doen, regel het wel van te voren zodat je een rondleiding krijgt bij de wijnhuizen. In het oude centrum is er nog veel te zien van de invloeden van de Hollanders in het land, bezoek bijvoorbeeld Oom Samie se Winkel of struin langs de statige huizen en verbaas je over de oude glorie.

  3. Privé reservaat
  Je kunt op verschillende manieren een safari gaan doen, vaak verblijf je in grote accommodaties. Daarom is een privé reservaat aan te raden, in een apart deel van het Krugerpark slaap je in een bush camp zonder omheining. Dat betekent kans op olifanten in je kamp. Je kans om de big five te spotten is groter (geen garantie, het blijven wilde beesten). Je moet er wat voor over hebben maar het is de ultieme bushbeleving.

  4. Drakensbergen
  Een walhalla voor natuurliefhebbers, bergschoenen aan, veters gestrikt, dagrugzak mee en bly op die pad. Een natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst staat, kun je eigenlijk niet overslaan tijdens je Zuid-Afrika rondreis. De grootste bergketen van Zuid-Afrika bestaat onder andere uit game reserves, bossen, natuur- en nationale parken. Er is niet alleen veel te doen maar ook veel te bewonderen zoals Giant’s Castle plateau, muurschilderingen of de een na hoogste watervallen ter wereld!

  5. Tuinroute
  Een groene route door Afrika met oerbossen, tropische bloemen en een ruige kustlijn. Het is het mooist tijdens het Afrikaanse voorjaar, dus ons najaar. Neem tijdens je Zuid-Afrika reis je tijd voor de route, overnacht in Knysna en ga een walvissenexcursie doen.

  <A Href="http://www.zuidafrikaonline.nl/" target="_blank">Zuid-Afrika online</a> biedt als reisorganisatie de mogelijkheid om je eigen rondreis samen te stellen en deze plekken te bezoeken. Neem een kijkje op de website van Zuid-Afrika online voor meer informatie over bovenstaande plekken. De ervaren reisspecialisten van Zuid-Afrika online helpen je graag verder met het bouwen van je reis.
   

Deel Deze Pagina