Nazi-dokter Mengele bouwde Braziliaans tweelingendorp

Discussie in 'Brazilië' gestart door El Gato, 19 apr 2010.

 1. El Gato

  El Gato New Member

  Lid geworden:
  23 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Historici hebben de oplossing gevonden van het mysterie rond een Braziliaans dorpje waar na de tweede wereldoorlog bijzonder veel tweelingen met blond haar en blauwe ogen zijn geboren. Volgens bewoners werd het dorpje regelmatig bezocht door een Duitse veearts, die niemand minder bleek te zijn dan: Dokter Josef Mengele.
  Dat meldt de Britse krant The Telegraph op basis van het nieuw verschenen boek Mengele: the Angel of Death in South America.

  Veearts
  Daarin schrijft de Argentijnse historicus Jorge Camarasa over de tijd dat de gevluchte nazi-arts in Zuid-Amerika woonde. Over deze periode is nog maar weinig bekend.

  Camarasa voerde vele gesprekken met de bewoners van Candido Godoi en langzamerhand kwam hij erachter dat Mengele, die zich voordeed als veearts, het dorpje regelmatig bezocht. Ook hield hij, als ‘gewaardeerd man’, zich steeds meer bezig met de behandeling van vrouwen.

  Zeer opmerkelijk aan het dorp, dat ongeveer 7.000 inwoners telt, is het aantal tweelingen dat toen geboren werd: een op de vijf, in plaats van het normale een op de tachtig. Mogelijk nog opmerkelijker is de kleur haar (blond) en de kleur ogen (blauw) van de tweelingen.

  Boys from Brazil
  De Duitse arts, die als bijnaam ‘Engel des doods’ werkte vanaf mei 1943 in het concentratiekamp Auschwitz. Daar werd hij berucht door zijn zeer wrede medische experimenten op tweelingen.


  Mengele, in 1979 overleden, is dus volgens Camarasa ook in het kleine dorpje bezig geweest met dit soort praktijken. Het verhaal doet dan ook sterk denken aan de roman Boys from Brazil van Ira Levin, die soortgelijke ideeën en experimenten beschrijft.

  Door Robin van der Kloor

  http://www.elsevier.nl/web/10220796/Nieuws/Wetenschap-/Nazi-dokter-Mengele-bouwde-Braziliaans-tweelingendorp.htm?rss=true
   
 2. El Gato

  El Gato New Member

  Lid geworden:
  23 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Nazi Twin Mystery
  In 2009 verspreidt zich een bizar verhaal over de gehele wereld. Josef Mengele, de ontsnapte Nazi-arts, die zijn gruwelijke experimenten in Auschwitz uitvoerde zou er in geslaagd zijn een Arisch ras met blond haar en blauwe ogen te creëren. Een historicus beweert dat hij over bewijzen beschikt dat Mengele's experimenten op tweelingen na zijn vlucht werden voortgezet in Zuid-Amerika. Diep in het Braziliaanse binnenland ligt een klein plaatsje. In een gemeenschap van ongeveer tachtig gezinnen zijn er 38 tweelingparen waargenomen. En ze hebben allemaal blond haar en blauwe ogen. Al jarenlang gaan er geruchten rond in dit gebied. Rond 1960 zou er een Duitse man zijn, die patiënten behandelde en experimenten uitvoerde op de vrouwen, zoals kunstmatige inseminatie.  MAANDAG 19 APRIL, 2.00 UUR
  http://www.ngc.tv/programmes/nazi-twin-mystery
   
 3. sven

  sven New Member

  Lid geworden:
  28 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Bullshit.

  Mengele is nooit in Candido Godoy geweest. Is een goeie documentaire op Nat Geo channel over het fenomeen. Niks geen mengele. Candido Godoy Inteelt dorp die al generaties lang tweelingen voortbrengt die allemaal afstammen van 5 families.

  In de periode dat bovenstaande schrijver stelt dat mengele daar was woonde hij en werkte hij elders in Brazilie (São Paulo), en destijds met de auto in Candido Godoy komen was niet makkelijk.

  Tipisch Elsevier/Telegraaf/The Telegraph nieuws.
   

Deel Deze Pagina