http://brazilieforum.nl stopt ermee.

Discussie in 'Brazilië' gestart door Dutch_man, 10 sep 2014.

 1. Dutch_man

  Dutch_man New Member

  Lid geworden:
  2 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  http://brazilieforum.nl stopt ermee en elke hint op betreffende forum -door wie dan ook- om dit te voorkomen dan wel in andere vorm voort te zetten wordt meteen verwijderd.
  Vandaar de oproep op dit forum of mensen eventueel bereid zijn samen met mij een soortgelijk forum op te zetten.
  Dit uiteraard in aanvulling op dit reisforum.
  Het is dan ook de bedoeling dat het niet expliciet over reizen gaat maar meer een platform van en voor Nederlanders in Brazilië of welke interesse hebben in het reilen en zeilen van landgenoten in Brazilië.
  Reageren kan zowel hier als via phwd *ad* uol.com.br
  mvgroet, Jeroen

   
 2. Bert Ernste

  Bert Ernste New Member

  Lid geworden:
  28 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Het zonder meer verwijderen van bijdragen is kwalijk. Als er goede redenen voor zijn, is het niet meer dan fatsoenlijk die aan te geven. Bijvoorbeeld: ‘Bijdrage verwijderd wegens persoonlijke aanval / grof taalgebruik / ...’ Dat is dan niet meer te controleren, maar is transparanter dan botweg gummen.

  Naar je oproep: het is nogal stil geworden op verschillende Braziliëfora. Wellicht is informatie inmiddels veel beter beschikbaar, zodat er minder vragen zijn. Of men zit liever op Facebook. Desondanks succes met je initiatief. En jammer dat overname van brazilieforum.nl niet bespreekbaar is. Wat zou daar nou weer de reden van zijn?

  --
  Bert Ernste
  Web | Blog | Twitter | Diaspora
  Artikelen Brazilië | Braziliaanse films | Boeken Brazilië
   
 3. Dutch_man

  Dutch_man New Member

  Lid geworden:
  2 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik zag een andere niet aardige reactie naar de beheerder maar ik was het in ieder geval niet...
  Ik stelde net als een andere persoon normaal een vraag net zoals ik al maanden samen met vele anderen hamerde op het verwijderen van de porno redirects op de diverse Brazilië fora. Ik maakte enkele maanden terug een sneer omdat er maar niets gebeurde en dat was blijkbaar teveel voor die beheerder.
  Maar het is niet leuk als ik thuis ruzie heb omdat er opeens bloot op mijn beeldscherm staat terwijl ik koffie haal en mijn christelijke vrouw vraagt waarmee ik bezig ben...
  Ik bezocht de fora het afgelopen half jaar dan ook sporadisch als ik even het rijk alleen had...
  Last but not least denk ik gezien de eerste reacties dat ik maar beter geen forum kan beginnen.
  Dit forum tesamen met http://wereldwijzer.nl/ (even doorklikken naar ZA en dan BR) en http://gringoes.com/ lijken voldoende dekking te geven. Maar goed, ik wacht de reacties nog even af.
  Ik ga de kar in ieder geval niet alleen trekken.
   
 4. Maarten van Tilburg

  Maarten van Tilburg New Member

  Lid geworden:
  30 okt 2008
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat had je goed begrepen Jeroen, de sneer die je gaf was duidelijk de druppel die de emmer deed overlopen bij Rudolf.
  Jullie begonnen namelijk te zaniken in zijn vakantie, en verder is hij niet in jullie (onbetaalde) dienst.

  Als je mijn laatste twee berichten op fortalezacorner opzoekt, kan je lezen waarom ik baal als een stekker van het hele gebeuren.
  Ik ben heel wat gewend, maar ik had er schoon genoeg van om voor rotte vis uitgemaakt te worden als er ook maar de geringste poging tot moderatie wordt gedaan.

  Jouw berichtje is er ook weer een voorbeeld van, als je in het openbaar meldt dat er dingen van je gewist zijn. Je weet kennelijk donders goed waarom, maar toch ga je schoppen.

  En ja, vroeger kreeg je dan bericht waarom. maar dat was voor o.a. progresso de reden voor een beschamende moddergooierij.

  Tenslotte uitmondend in pure laster.

  En daarom heb ik me teruggetrokken, Rudolf met een probleem opzadelend.

  En daarom doe ik niet met jouw initiatief mee, want laat eerst maar zien dat je het aankan.
   
 5. Dutch_man

  Dutch_man New Member

  Lid geworden:
  2 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste Maarten, ik voel mij niet aangesproken en ga er verder niet op in. Alles is al geschreven.
  Einde initiatief van mijn kant trouwens.
  Succes ermee!
   
 6. Dutch_man

  Dutch_man New Member

  Lid geworden:
  2 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  PS
  Jouw laatste berichten zijn volgens mij verwijderd want ik zie geen recente berichten van je en al helemaal geen die ermee te maken hebben. Ja, ik ben ingelogd en naar jouw profiel gegaan.
   
 7. carl_guit@yahoo.com

  carl_guit@yahoo.com New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Dutch, goed nieuws dat jouw initiatief hiermee stopt, dat stelt mij en anderen gerust. En, zou jij trouwens niet eens op zoek moeten gaan naar werk ofzo?


   
 8. henk@jan.com

  henk@jan.com New Member

  Lid geworden:
  6 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Viezerik! >:p
   
 9. Maarten van Tilburg

  Maarten van Tilburg New Member

  Lid geworden:
  30 okt 2008
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Tja, mijnheer Progresso, iemand die iemand anders niet alleen voor laf uitmaakt omdat hij niet altijd onder zijn eigen naam dingen doet, meteen iets gaat brullen over censuur als er een poging wordt gedaan de discussie in banen te leiden, de betreffende persoon niet alleen een paar dagen geleden maar al meerder malen in de afgelopen jaren o.a. heeft uitgemaakt voor hypocriet, arrogant, naief en behept met een verachtelijke mentaliteit, aan laster grenzende leugens verspreidt verpakt in Duitse kreten, allerlei leuke "weetjes" post die niets anders zijn dan roddel en bangmakerij, altijd en eeuwig niet alleen niet leest wat anderen schrijven maar dan ook nog net zo lang draait en doordramt dat hij zelf gaat geloven de waarheid te verkondigen, of misschien nog wel hinderlijker: beweringen van iemand anders eerst te vuur en te zwaard bestrijden en dan een half jaar later opvoeren als zijn eigen leuke ideetje, zo´n persoon is natuurlijk echt een verrijking voor deze fora.

  Het vakgebied waar ik het over had is onderwijskunde, want daar maak je zogenaamd deskundige opmerkingen over in de OP.

  Maar schelden op een ander forum, schermen met "invloedrijke personen" of zogenaamde ooms die advocaat zijn is zeer heldhaftig hoor. Nou ja, dat laat je doen nietwaar. Stel je voor.

  Ik heb gemerkt dat een hele draad hier verdwenen is, met o.a. dat gescheld. Ik hecht er aan te melden dat dit NIET op mijn verzoek is. Waar ik wel aan hecht is opmerken dat er hier niets over gezegd wordt, dus dan meen ik op te merken dat er wat anders speelt naar mij toe. Of anders is het met twee maten meten, daar is een naam voor.

  Ik ben er niet op uit een discussie uit te lokken over personen, zoals jij WEL deed, Ik zeg het sterker, ik heb geen enkele behoefte nog woorden te wisselen met jou. Maar ik ga er geen moeite voor doen om je te negeren, dus ik raad je aan niet op mij te reageren dan wel aan mij te refereren in welke vorm dan ook.
  En omdat ik er voor pas om elke keer emmers stront over me heen te krijgen, heb ik Rudolf gemeld niet meer van het moderator account gebruik te maken.

  Ik denk dat ik mede uit Rudolfs naam mag spreken zeer teleurgesteld te zijn in bepaalde mensen. Meerdere malen is gemeld dat het liefdewerk is, Rudolf betaalt zowat alles uit eigen zak, maar wat we terugkrijgen is stank voor dank.

  En jammer dan, wij zijn er niet voor als gratis kruiwagentje te dienen voor het product Progresso. Als je zo nodig je borstklopperij wilt slijten, dan heb je een eigen blog en daarbij zijn geen vervelende moderators.

  mtilburg
  Fortaleza-expert

  Berichten: 338
  Geregistreerd: zo sep 27, 2009 17:23
  Woonplaats: Petropolis RJ

  Omhoog

  Re: Nederlandse scheepswerf in Ceará

  Berichtdoor muddyron » zo aug 17, 2014 23:36
  ik ben bang dat je je veel te druk maakt om deze onzin, die hier te vaak gepost word maarten ,je hebt nu eenmaal heel veel egotrippers,die er op kicken dat zij als belangrijk en intelligent gezien worden.
  laat toch gaan man!!!!!!!!!

  muddyron
  Verslaafd aan Fortaleza

  Berichten: 250
  Geregistreerd: vr feb 12, 2010 22:18
  Woonplaats: fortaleza

  Omhoog

  Re: Nederlandse scheepswerf in Ceará

  Berichtdoor mtilburg » ma aug 18, 2014 01:30
  Eigenlijk heb je gelijk natuurlijk Ron.

  Maar ja, ik moest het even kwijt.
  Zoals je misschien weet, of niet natuurlijk, ben ik al heel lang betrokken bij de Brazilie-prikborden en fora. Ik denk vanaf toen ik mijn vrouw leerde kennen, omstreeks einde 1996.
  Sinds die tijd is er heel veel veranderd, ten goede moet ik zeggen.

  Maar de enkele onaangepasten zal ik maar vriendelijk zeggen, blijven. Ik heb best veel mensen gesproken die niet op het Brazilieforum hun verhaal wilden vertellen omdat het bijna altijd ontaarde in rare opmerkingen op de persoon.
  En toen Brazilieforum samenging met emigratiepagina, werd de richting sterker gericht op vragen over visa etc,

  Ik meldde mij als moderator toen Flecha er mee ophield. Ik weet niet meer wanneer dat was, een jaar of zes of zeven geleden denk ik, maar het was zeker niet om macht uit te oefenen. We hadden een driemanschap die zo ongeveer bepaalde waar het over moest gaan, verder niet, en we probeerden wat maatregelen te nemen tegen bepaalde personen die iets heel anders wilden.

  Dat gaf soms vreselijke toestanden. Zowel ik als Rudolf zijn feitelijk bedreigd omdat iemand vond dat je niet mocht zeggen dat illegaal verblijven eigenlijk niet mag.
  Verder werd er regelmatig met advocaten gedreigd. Vooral om bepaalde postings en namen te laten verdwijnen. Niet dat er onwaarheden in stonden, maar ja, aangezien Rudolf geen grote beurs heeft lieten we dat dan maar verdwijnen. Over censuur gesproken.

  Inmiddels durf ik op het forum ook niets persoonlijks meer te posten, want we weten allemaal dat er heftig op ingesprongen wordt. Je ervaringen delen om anderen te behoeden voor de gemaakte fouten is er echt niet meer bij, dank je wel.

  Maar echte vragen over emigratie worden niet meer beantwoord, dat mag sulletje van Tilburg weer doen.

  Ik ben boos ja. Mag ik?
  ´
  Ik heb een aantal vrienden gemaakt op deze fora. Volgende week ga ik naar een trouwfeest van een van hen waar een aantal mensen, die ik soms wel maar soms ook niet ooit in het echt heb ontmoet, komen. Met vrouw en aanhang, en daar zie ik echt naar uit.
  Ik heb zeker ook een aantal vijanden gemaakt, dat is soms onbedoeld maar onvermijdelijk. In één geval was dat door onbegrip, ik zal hem bij zijn nick noemen: JimV. Ik weet nu hoe het zat, destijds, en dat zijn grollen niet kwaad bedoeld waren. Hij heeft zich verontschuldigd, en we zijn minimaal FB vrienden.

  Fortaleza corner is uiteraard een andere zaak. Ik heb me inderdaad wel eens kwaad gemaakt om dingen die mij misschien helemaal niet aangaan, zoals Ton&Ricky. Ik blijf daar een slecht gevoel over houden, want het verhaal klopte gewoon niet. Toen die maffe Lubbad er op insprong, ben ik maar gestopt. Vechten tegen de bierkaai, niet verstandig.

  En zo modderen we voort. Om je nick eer aan te doen :)

  mtilburg
  Fortaleza-expert

  Berichten: 338
  Geregistreerd: zo sep 27, 2009 17:23
  Woonplaats: Petropolis RJ

   
 10. Maarten van Tilburg

  Maarten van Tilburg New Member

  Lid geworden:
  30 okt 2008
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  deze hele hap dan maar even gecopieerd, want "je kan het niet vinden"

  Iemand die klaagt dat berichtjes "zomaar" of "zonder bericht" zouden zijn verwijderd, maar wel meent dat met "tijdige en goede moderatie" alles gesmeerd gaat hoeft zich van mij helemaal niet aangesproken te voelen hoor, dat je niet ziet dat die twee dingen enigszins tegenstrijdig zijn (wat door iemand die hierboven luid en duidelijk genoemd wordt werd uitgebuit) is wat anders.
  Waar ik je WEL op aansprak is je snerende opmerking (of Rudolf geld kreeg voor die stomme porno) terwijl Rudolf allerlei hardwareproblemen had met zijn server (ja, uit eigen zak betaald, thuis om kosten te besparen) waar o.m. fortalezacorner ook op draait.

  Stank voor dank dus, En dan als klap op de vuurpijl ook nog het forum overnemen, maar dan moeten mensen wel bijdragen begreep ik. Tja.

  Gezien het feit dat nog maar een halve man en een paardekop op het forum kwamen, is mijn conclusie dat snellere media als facebook en twitter het hebben gewonnen.
  Helaas worden daar ongeveer dezelfde vragen gesteld en dezelfde domme opmerkingen gemaakt als tien jaar geleden op de fora. Ik wordt bijvoorbeeld ook doodziek van gringoes.com.

   
 11. Nordestino

  Nordestino New Member

  Lid geworden:
  6 okt 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik huil ook tranen met tuiten.

  Truck driver divorce!
  It's very sad

  The bold & intelligent MASTERS OF THE ROAD,
  With their Secret Language,
  And their GIANT OVER-SIZED MECHANICAL TRANS-CONTINENTAL HOBBY-HORSE!
  Truck driver divorce!
  It's very sad!
  Oh the wife!
  Oh the kids!
  Oh the waitress!
  Oh the drive all night!

  Sometimes when you get home,
  Some ugly lookin' son-of-a-bitch
  Is trying' to pooch yer HOME-TOWN SWEETHEART!

  Oh, go ride the bull!
  Oh, go ride the bull!
  Make it go up 'n down
  'N when you fall off,
  You can eat the mattress!
  TRUCK DRIVER DIVORCE!.
  IT'S VERY SAD!
  Bust yer ass

  Zappa
   
 12. Progresso

  Progresso New Member

  Lid geworden:
  15 mrt 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik moet bij die moderator van het Brazilieforum altijd denken aan het nummer van Frank Zappa, "Who are the brain police".

  Brazilieforum is natuurlijk niet ten onder gegaan aan de redenen die Rudolf ons opgeeft. De enige reden dat Brazilieforum ten onder gaat is de keuze van Rudolf om voor de tweede keer met dezelfde moderator in zee te gaan die eerder het Brazilieforum helemaal heeft doodgecensureerd en het nu wederom presteert. Dezelfde moderator die hierboven nu krokodillentranen huilt en op de een of andere manier de schuld toch nog bij iemand anders te leggen. Je moet wel een enorm blok beton voor je kop hebben als je na een game, set, match en dan nog eens een knoepert van een Eigentor scoort, je op dit forum toch nog probeert je gelijk te gaan halen.

  Het uiteindelijke resultaat is dat al je supporters je een duidelijk rode kaart hebben gegeven en het bezoek aan de wedstrijdarena allang hebben opgegeven en gewoon geen kaartjes meer kopen. Men is het gewoon beu.

  Dat de intenties van zowel de moderator als Rudolf niet zuiver zijn blijkt simpelweg uit het feit dat men al bij voorbaat de optie uitsluit om het forum in een andere forum door te laten gaan. De vele bijdrage van moderators in de Wiki en de vele topics op de subfora worden volledig genegeerd. Het forum is dus nooit bedoeld geweest als een ontmoetingsplek voor de Nederlands/Belgische community in Brazilie, maar puur een hobbyproject van een enthousiasteling, die zich heeft laten meeslepen door een moderator die graag wilde dat de Nederlandse gemeenschap in Brazilie die maakbaar gemaakt moest worden volgens de twijfelachtige normen en waarden van die desbetreffende moderator.

  Was je commentaar te rechts, dan kwam er een verhaal over een voormalig politicus, was je als Christen op zoek naar wat informatie werd je zonder reden bespot, was je een internet-nomade dan was je gelijk de grootste misdadiger ter wereld, had je een mooi onroerend goed project met bloed, zweet en tranen opgezet in Natal, dan was je per definitie fout, kwam je uit Fortaleza was je al gebrandmerkt als pedofiel.

  Een open discussie voor alternatieven voor het Brazilieforum worden zodra bovenstaande moderator wakker werd direct weggecensureerd. Een volledig disrespect aan de Nederlandse community in Brazilie. Een community die de laatste tijd inderdaad niet meer kwam om iets te vragen of om te reageren. Stel dat je het over het gevaar voor Brazilie van Ebola had, de gevolgen voor het eventueel wegvallen van TAP of over zoiets engs als Bitcoins, nou dan had je het gedaan en werden je berichtjes gemodificeerd, gecensureerd of je kreeg van de moderator een verhaal dat zijn kleindochter niet kon slapen.

  Rudolf heeft gewoon geen zin en tijd meer, maar zeg dat dan gewoon. Dat is helemaal niet erg, na zeven jaar een forum met veel plezier te hebben opgezet dat toch wel het eerste aanknopingspunt is voor degenen die naar Brazilie verhuist. Iedereen kan dat begrijpen.

  Wat men niet begrijpt als de schuld wordt neergelegd bij één gebruiker (ze bedreigen en stalken me), ze posten niet meer (gek he, met zo'n moderator)en het ontlopen van verantwoordelijkheid (ik doe het vrijwillig, dus zoek het maar uit met je porno-pagina's). Nee, dat zijn niet de echte redenen. De echte reden is natuurlijk gewoon dat Rudolf het na zeven jaar het allemaal welletjes vindt.

  Ik denk dat er wel degelijk behoefte is aan een open en vrije "plek op het internet" voor de Nederlands/Belgische-Braziliaanse gemeenschap. We hebben het over ongeveer 25.000 Belgen en Nederlanders. Ik geloof zelf niet zo in Facebook en Orkut. Ook alleen een forum is natuurlijk niet je-van-het. Er zijn een aantal bloggers die leuke dingen opschrijven, een aantal journalisten die interessante dingen te melden hebben, de Nederlandse ambassade heeft weleens iets nieuws, de Nederlandse scheepsbouw heeft natuurlijk veel interessante dingen te vertellen, er zijn een tweetal actieve business clubs, er zijn een aantal zeer interessante websites met de geschiedenis van Nederlandse en Belgische emigranten en nog veel meer leuks. Ik denk dat als je het met een klein groepje enthousiaste mensen de energie bundelt er wel een mooi iets uit kan komen.

  Voorlopig lijkt het me handig om de boel even tot rust te laten komen. Straks krijg je nog het verwijt dat je aan lijkenpikkerij doet. Wellicht, als er voldoende belangstelling is, hebben we over een paar maanden wel een leuke, veilige en neutrale virtuele ontmoetingsplek voor de Belgen en Nederlanders in Brazilie en de Brazilianen in Nederland en Belgie. Wie weet.
   
 13. carl_guit@yahoo.com

  carl_guit@yahoo.com New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Die Progresso laat hier een bijzonder hoog klootzakgehalte zien, wat een misselijkmakende (over het paard getilde) vent. Een volwassene met een volgescheten pamper. Ga eens werk zoeken man!
   
 14. ferry78

  ferry78 New Member

  Lid geworden:
  19 nov 2013
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Is het niet makkelijker om gewoon een facebook pagina te openen?
   
 15. Maarten van Tilburg

  Maarten van Tilburg New Member

  Lid geworden:
  30 okt 2008
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  @ferry78:

  Als je even zoekt in groepen op FB zal je er een stuk of tien vinden die over expats enz gaan.

  @ronaldinho:

  Het zijn bepaald niet mijn woorden, maar de gedachten komen dicht in de buurt.

  Het vervelende is dat Richard Meijer (Progres
   
 16. Progresso

  Progresso New Member

  Lid geworden:
  15 mrt 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  @Ronaldinho: Bedankt voor je complimenten. Geen probleem. Meestal zegt het feit dat mensen op fora gaan schelden meer iets of de zender dan over de ontvanger.

  @Ferry: Facebook is leuk, maar je geeft je ziel en zaligheid aan een Amerikaanse advertentieb
   
 17. quasimodo

  quasimodo New Member

  Lid geworden:
  12 nov 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben gewoon op vakantie. En niet afgehaakt.
   
 18. Nordestino

  Nordestino New Member

  Lid geworden:
  6 okt 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Namen noemen?
  Op al dit soort forums gebruikt 99,99% van de deelnemers een nicknaam.
  Dat is hun goed recht en is vaak maar beter ook.
  Heb dus even op dat door jullie steeds geneomde forum gekeken, op de registreer pagina.

  http://brazilieforum.nl/nieuw/ucp.php?mode=register&sid=b386fb7577b2a1e7c319517eac88d08c

  Onder de voorwaarden kun je lezen "Als gebruiker sta je ook toe dat jouw opgegeven informatie in onze database wordt opgeslagen. Deze informatie wordt nooit zonder jouw toestemming aan derden doorgegeven, tenzij een rechter hierom vraagt."

  Ga je akkood dan mag je registratie invullen en daar wordt om een gebruikers naam gevraagd, een nick dus.

  Gelukkig heb ik dit forum nooit betreden.
  Maar het is toch wel ten hemel schreiend dat je uit de mond van de Brazilieforum leiding mag
  lezen wie de mensen zijn die een bepaalde nick gebruikten, hun namen.
  Waarschijnlijk via de IP's (die zouden ook gerespekteerd worden).
  Juridisch is dit op zich al onvernantwoord.
  Voor mij valt het onder de noemer HUFTERIG.
   
 19. Dutch_man

  Dutch_man New Member

  Lid geworden:
  2 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  @proggresso,
  Het is heus niet één ongeleid projectiel zoals hierboven die mij op doet geven.
  Het is ook die eigenaar welke een hint van mij negeerde om van die porno af te geraken en mij NB daarna nog afviel ook.
  NB Heb ik diverse malen er echt de ti
   
 20. carl_guit@yahoo.com

  carl_guit@yahoo.com New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Jeroen, jouw gebrek aan intellect heb je bovenstaand zeer netjes en gedetailleerd uiteen gezet. Het was in ieder geval bijzonder vermakelijk om te lezen. Een bedankje namens de lezers. De reden dat jij thuis werkloos op de bank aan je zak zit te trekken is een aantal mensen inmiddels volledig duidelijk geworden. Succes met alles! ;-)
   

Deel Deze Pagina