Hoe komt dat toch dat al die Nederlanders & Belgen allemaal wegwillen uit hun land?

Discussie in 'Brazilië' gestart door spartelrat, 28 mei 2008.

 1. peregrino@zonnet.nl

  peregrino@zonnet.nl New Member

  Lid geworden:
  3 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoe komt dat toch dat al die Nederlanders & Belgen allemaal wegwillen uit hun land


  Veel reizigers bang in bus en trein
  door Marianne Janssen

  Het begint erop te lijken dat angst en gevoelens van onveiligheid een vast onderdeel van ons leven zijn geworden. We zijn minder zorgeloos dan voorheen. „Ik voel mij niet veilig!” kreet Rita Verdonk toen het kabinet haar beveiliging terugbracht. Daarin is ze bepaald de enige niet. U voelt zich óók niet veilig!
  Moeten we dan maar streven naar een straatbeeld dat wordt overheerst door blauw? Of door het soort bonkige types dat zich op de beveiliging stort van politici als ’tante ToN’? Wat u, bijna 2600 deelnemers aan de Stelling van de Dag, betreft is dat geen slecht idee.

  Want liefst 72% van u geeft aan dat hij/zij zich veel veiliger zou voelen als er meer politie op straat was. En iets meer dan de helft, 52%, heeft er ook geen bezwaar tegen als er overal camera’s zouden komen te hangen. U voelt zich daarbij kennelijk niet in uw privacy aangetast onder het motto dat een mens met een goed geweten niets te verbergen heeft.

  Partijpunt

  Daarmee doet u mevrouw Verdonk, gestoeld op gedeelde ervaring, eindelijk een bruikbaar partijpunt aan de hand: véél meer politie op straat!

  Verbazingwekkend is het dan wel weer dat u in uw antwoord op de open vraag: ’vertrouwt u erop dat de politie u uit moeilijke situaties redt?’ vervolgens en masse van leer trekt tegen de dienaren van hermandad. Volgens u ’heeft de politie het alleen maar druk met bonnen schrijven, met snelheidsovertreders beboeten en met camera’s laten flitsen’. Het is duidelijk op welk terrein uw overtredingen liggen. En verder ’zijn ze – de politie – altijd te laat’. Wat een gigantisch gebrek aan vertrouwen! De politie zou meer moeten doen aan het uitmeten van haar prestaties.

  Terug naar de veiligheid. Is de gedachte dat het vroeger veiliger was een manifestatie van leeftijd?

  Nauwelijks. Onder de WUZdeelnemers tot 35 jaar voelde 66% zich vroeger veiliger, van 35 tot 55 jaar 71% en van de 55plussers kijkt 75% met weemoed terug naar voorgaande veiliger geachte jaren.

  Het is 10 uur ’s avonds. Er wordt bij u gebeld. Er staat een onbekende voor de deur. Doet u open? ’Nee!’ zegt 62% van de jongeren tot 35 jaar, ’Nee!’ zegt 70% van de 35- tot 55-jarigen en ’Nee!’ zegt 78% van de senioren.

  Houd er rekening mee: wie in een onbekend oord ’s avonds hulp nodig heeft, stuit op gesloten deuren. Het is maar goed dat 83% van de WUZ-deelnemers altijd de mobiele telefoon meeneemt voor noodgevallen.

  „Bent u wel eens bang in het openbaar vervoer?” vroegen wij u.

  Het gemiddelde van 50% jazeggers betekent niet bepaald een pleidooi voor milieuvriendelijk reizen. Merkwaardig genoeg voelen de reigers van 35 tot 55 jaar zich het onveiligst met een jazeggerpercentage van 56%. Onder de jongeren is 49% wel eens angstig, onder de 55-plussers 44%. Waarbij we het wagen te concluderen dat die laatste groep minder vaak met het ov en vaker met de auto reist.

  Politici hebben recht op beveiliging als ze in hun functie van volksvertegenwoordiger worden bedreigd. Neemt de dreiging af dan valt de beveiliging af, dat is bij Verdonk gebleken.

  Maar de gewone burgerij, u als WUZ-deelnemers, vallen ook heel wat dreigementen ten deel. Gemiddeld 14% van de deelnemers aan de stelling is wel eens bedreigd vanwege zijn/haar overtuiging. En 4% (en één op 25 is beslist niet weinig!) is wel eens bedreigd omdat zijn seksuele voorkeur een medemens niet zinde.

  Vrouwen

  Het is overigens opvallend dat het zogenoemde ’zwakke geslacht’, de vrouwen, flink heeft moeten inleveren nu de veiligheid afneemt.

  Weliswaar ontlopen mannen en vrouwen elkaar niet erg in hun antwoord op de stelling – 71% van de mannen en 75% van de vrouwen voelt zich vaker onveilig – maar de dames hebben hun manier van leven noodgedwongen aangepast. Zo gaat 71% van de mannen ’s avonds alleen de deur uit tegen nog maar 40% van de vrouwen, 31% van de mannen opent de huisdeur voor onbekenden tegenover 14% van de vrouwen.

  Het is er al met al niet plezieriger op geworden, in de politiek noch op straat. En daar helpt geen lieve tantetje aan.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/stelling_van_de_dag/4211787/_Uitslag_Stelling__Veel_reizigers_bang_in_bus_en_trein__.html
   
 2. arno@graansilo.nl

  arno@graansilo.nl New Member

  Lid geworden:
  18 mei 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo BUU, ben al flink aan het inburgeren met forro dansles (in Nederland). Zonder durf ik in Brazilië geen stap meer te zetten. Heerlijk dat sluimerzachte droogneukdansje...
  En jij? Nog geklompendanst in mei op de Noordermarkt?
   
 3. pjak106

  pjak106 New Member

  Lid geworden:
  17 jan 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hello Gert,
  emigreren altijd doen, die verblijfsvergunning is geen probleem je trouwt gewoon met je oude liefde, 50 ruggen kun je heel lang mee toe, maar zullen sneller opraken als je denkt, want 850 per maand wordt nix, en daarna kun je je heel eenzaam gaan voelen want je staat er alleen voor.
  'k woon zelf ruim een jaar in Salvador ben heel Brasil rondgeweest en nog lang niet klaar met reizen.
  Brasil is fantastisch de natuur de mensen en vreselijk veel mooie vrouwen en die houden allemaal van je.
  als ik dit tevoor geweten had was ik een jaar of 10 eerder uit Nederland vertrokken ( ben nou vftigpls )
  meteen doen dus!
   
 4. g_schoenmaker

  g_schoenmaker New Member

  Lid geworden:
  10 jun 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Jullie hebben mij aan het denken gezet, en dat doe ik al 2 jaren lang! Ik vrees dat het wel realiteit is wat jullie schrijven maar hier blijven kniezen heb ik ook geen zin meer in. Godver, wat is het moeilijk.
  Een eigen huis heb ik niet meer, door een echtscheiding vervelend verlopen allemaal. Ik wilde in Nederland 20.000 euro op de bank laten staan maar het ziet er naar uit dat het een alles of niets avontuur gaat worden. Met 70.000 euro op zak naar Brazilie.
  Meteen beginnen met opteren van mijn startkapitaal is riskant. Inderdaad zou ik het wel een aantal jaren uithouden maar wel rottig te zien dat je alleen maar inteert. Het is en blijft gewoon een risico.
  Nog maar een paar daagjes mijzelf kwellen en moed verzamelen...

  Bedankt voor jullie reacties.
  Gert
   
 5. dr.flecha

  dr.flecha New Member

  Lid geworden:
  11 mrt 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Moed verzamelen om er zo zeker niet aan te beginnen...
   
 6. dr.flecha

  dr.flecha New Member

  Lid geworden:
  11 mrt 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Vriend Gert, Doe eerst toch de sabbatical, blijf hier langere tijd. Stort je niet in een avontuur waarbij je over een paar jaar waarschijnlijk niets meer hebt. Kom gewoon steeds op vakantie en waag de stap pas als je vanuit NL een voortdurend inkomen blijft ontvangen. Probeer anders iets op Las Palmas of zo! Dat is nog steeds EU met al zijn voordelen!
   
 7. spartelrat

  spartelrat New Member

  Lid geworden:
  12 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  oi Gert!Ben je nou in Brazilië of lig je nog steeds op je kussen te dromen?
  nou nou,we zijn niet nieuwsgierig,con licenca
   
 8. gert_schoenmaker

  gert_schoenmaker New Member

  Lid geworden:
  5 sep 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Bom dia Frank,

  Bedankt voor jouw interesse!
  Ik lig welliswaar nog te dromen (elke dag) maar ben toch ook bezig (voor zover dat mogelijk is vanuit Nederland.
  Mijn dochter heeft mij nog een tijdje nodig hier. Ze is net bevallen van een tweede kindje hetgeen alles er emotioneel niet gemakkelijker op maakt. Maar ik ben niet meer gelukkig in Nederland.
  Tevens heb ik nog zoveel vragen en onwetendheden. Begin januari wil ik voor 3 maanden gaan en mij oriënteren.
  Ik ben 46, een lastige leeftijd. Te oud voor een baan en te jong om in Brazilië van mijn pensioen te genieten. Het ligt dus voor de hand om iets voor mijzelf te beginnen (doe ik ook het liefste, ik ben 15 jaar zelfstandig ondernemer geweest).
  Zijn er toevallig mensen op dit forum die iets weten van de hengelsport branche in Brazilië? Zijn er hengelsportzaken? Wordt er veel gevist? Ik spreek basis portugees maar te weinig om voldoende informatie op het internet te kunnen vinden.

  Groeten,
  Gert
  (en wederom bedankt..)
   
 9. dereut

  dereut New Member

  Lid geworden:
  1 feb 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Nu spreek ik over ES en BA, daar werd veel gevist, het lijkt erop
  dat het een gewoonte is om op zondag naast barbecue ook te vissen op een "camping/fazenda', ik heb vele kunstmatige vijvers gezien zodat de gasten op zondag kunnen vissen.

  weet je, volgens mij is een hengelsport winkel helemaal geen verkeerd idee Gert ( en jammer genoeg ken je me niet anders zou je weten dat 'volgens mij' een redelijke waarde heeft)

  met het bedrag dat je hebt kun je makkelijk beginnen en zelfs als zou 't echt niet zou lopen, je hoeft nl niet rijk te worden, dat ben je al want je woont dan in brazilie, dan kom je nog niet berooid terug.
  Als je passie in de hengelsport ligt, ga ervoor...

  enne, je dochter heeft je nodig....als voorbeeld hoe fantastisch het leven kan verlopen, zelfs als je 46 bent...

  enne, het leven begint toch bij 40? Dan ben je ben je nu 6. Een 6 jarig kind beheerst de taal ook niet en kan ook nog geen informatie op internet vinden, maar toch gaat hij onverschrokken ieder avontuur aan :)

  Gert, het leven wacht op je aan de andere kan van risico...!
   
 10. maartent@yahoo.com

  maartent@yahoo.com New Member

  Lid geworden:
  26 okt 2005
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik weet niet of het voor de sport is of om de maag te vullen, maar je ziet wel mensen vissen. Niet erg veel, en een hengelsportzaak zou ik in Rio niet weten, maar er moet er eentje zijn.
   
 11. dereut

  dereut New Member

  Lid geworden:
  1 feb 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  hij moet ook niet naar Rio gaan, denk ik

  het vissen wat ik heb gezien was puur voor de sport,
  ze mochten hun vangst opeten maar dat was onderdeel van het sportvissen
  een stad als Ilheus, daar zou hengelsport zaak prima lopen
   
 12. spartelrat

  spartelrat New Member

  Lid geworden:
  12 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  @ Gert,

  Proficiat,opa geworden voor de 2de keer!en dat op jou leeftijd is op zich al een hele prestatie!

  Ja ik was wel ff nieuwsgierig of je de plannen nog had,het zijn mijn zaken niet ntrl,ga je het doen of niet,het is om het even,het zijn jouw bes
   
 13. paul.schoenmakers

  paul.schoenmakers New Member

  Lid geworden:
  21 aug 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik dacht dat er in de pantanal en bij bonito wel wat met sport vissen te doen is.
   
 14. maartent@yahoo.com

  maartent@yahoo.com New Member

  Lid geworden:
  26 okt 2005
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik had het over zeevissen.
  Voor zoetwater visserij is Rio geloof ik geen goede plek (en wat duur om te wonen).

  Gert moet inderdaad maar eens rustig gaan rondkijken hier en daar.
  En goed nadenken. Ga er maar van uit dat als iets in Brazilie niet bestaat het niet is omdat niemand het al eens bedacht heeft, maar omdat niemand er brood in ziet.
   
 15. hetebliksem

  hetebliksem New Member

  Lid geworden:
  13 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ieder jaar hier in Vitória, kampioenschap Marlijn vissen.Lijkt me gaaf om een keertje mee te gaan op zo'n boot.
  Zelf vissen op zo'n monster is niet aan mij besteed, echter een beetjeaas aan het haakje doen?? ;)
  Er zijn hier dus best een aantal hengelsport zaken, kunnen er best nog 1 bij gebruiken!
   
 16. gert_schoenmaker

  gert_schoenmaker New Member

  Lid geworden:
  5 sep 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Obrigado!

  Wat ontzettend leuk om de reacties te lezen!
  Januari wil ik mij eerst maar eens goed gaan oriënteren.
  Het land leren kennen en de taal onder de knie krijgen is prioriteit.
  Ik loop al lang met het idee om een hengelsportzaak in Brazilië te beginnen maar er moet heel wat water door de zee om een zaak te starten, laat staan in een ander land. Maar ik heb ervaring, al is de markt in Brazilië ongetwijfeld totaal anders.
  Een must is een redelijk grote plaats (voor voldoende afzet). Veel water in de buurt en vooral, men moet in de regio hengelsportminded zijn. Ik zie er zeer naar uit, zou toch fantastisch zijn...

  Ik houd jullie op de hoogte!
  Groet,
  Gert
   
 17. dr.flecha

  dr.flecha New Member

  Lid geworden:
  11 mrt 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik zie hier echt geen markt voor een gespecialiseerde hengelsportzaak! Dan zul je daarnaast toch een hoop andere dingen moeten verkopen, met in een hoek van de winkel de hengelspullen.
   
 18. niekvanesch

  niekvanesch New Member

  Lid geworden:
  30 jun 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Misschien dat dit leuk is om door te lezen.
  http://www.revistapesca.com.br/

  Hopelijk is je Portugees goed ;)
   
 19. El Gato

  El Gato New Member

  Lid geworden:
  23 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Moslimpartij zeker in vijf gemeenten op kieslijst EMMELOORD - De Nederlandse Moslim Partij (NMP) doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, Almere, Den Haag, Rotterdam en de Noordoostpolder. Dat zei voorzitter Henny Kreeft uit Emmeloord maandag.
  Kreeft is nog in gesprek met afdelingen in „een goede vijf andere plaatsen”. Welke gemeenten dat zijn, is nog onduidelijk. Volgens de voorzitter komt het verkiezingsprogramma na de islamitische vastenmaand ramadan, die eind september afloopt.

  De partij van Kreeft bestaat sinds 2007. Het bestuur bestaat uit zowel allochtone als autochtone mannen en vrouwen. De NMP streeft naar een positiever imago van de islam. De Emmeloorder werd in de jaren negentig moslim. Kreeft was in het verleden actief voor D66, de Lijst Pim Fortuyn en de lokale partij ONS Noordoostpolder
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4533898/__Moslimpartij_op_kieslijst__.html
   
 20. Frank

  Frank New Member

  Lid geworden:
  28 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Logisch gevolg van de gang van zaken.Die party komt er zeker weten.Op zich verbaasd me dit totaal niet en denk ik persoonlijk dat het ook een goed idee is om die party op te richten.

  De vertegenwoordiging van 10% v/d NL bevolking.

  Ik kijk 10K kilometer verder hoe de gang van zaken zich evolueert,buitengewoon nieuwsgierig uiteraard,zoals altijd.
   

Deel Deze Pagina