Fooien

Discussie in 'Bali' gestart door mariisjj, 29 jan 2012.

 1. mariisjj

  mariisjj New Member

  Lid geworden:
  1 sep 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wie weet hoe het zit met fooi geven? Wij gaan in maart naar Bali en hebben een 4-daagse prive rondreis. Deze reis is al betaald bij de reisorganisatie in Nederland, maar 4 dagen zijn we met zijn 2en en de persoon die ons overal heen brengt. Wat verwachten ze qua geld & hoe zit het met eten van deze persoon?
  De rondreis is logies ontbijt maar hij slaapt wel op zijn eigen plek maar moeten wij zijn eten betalen of wat zijn de gebruikelijke regels hierin?
   
 2. Sander

  Sander Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  27 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hi Mariisjj,

  Over het algemeen is een fooi natuurlijk nooit verplicht, wel is het leuk voor de chauffeur om na het einde van de trip een fooitje te krijgen. Eten en slapen doen ze over het algemeen op andere plekken dan jullie, dit hoef je niet voor ze te regelen. Wel is het leuk om hem een keer mee te laten lunchen bij jullie aan tafel, jullie betalen dan natuurlijk. De kans is groot dat hij dit niet zal doen, maar aanbieden kan nooit kwaad.

  De hoogte van de fooien die je ter plaatse geeft is vergelijkbaar met Nederland. Ik geef in een restaurant bijvoorbeeld ongeveer 10%, net hoe het uitkomt. Aan een chauffeur zou ik tussen de 20.000 tot 50.000 Rupiah per dag geven. Afhankelijk van de persoon en of hij alleen maar chauffeur werk doet of tussendoor ook nog wat leuke dingen zegt en een beetje als gids werkt.

  Veel plezier!
   

Deel Deze Pagina