ENKA reizen

Discussie in 'Turkije' gestart door just_ann, 24 apr 2008.

 1. just_ann

  just_ann New Member

  Lid geworden:
  24 apr 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Heeft iemand ervaring met deze reisorganisatie? Wij hebben hier geboekt, vertrekken aanstaande dinsdag maar we hebben nog niks gehoord. Maak me een beetje druk want lees niet al te goede berichten..
  Alvast bedankt!
   
 2. F.Weidema

  F.Weidema New Member

  Lid geworden:
  7 jun 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Veel negatieve berichten over Enka reizen, we hebben ook nog niets gehoord.
  Probeer ze te bellen,maar er word niet opgenomen.
  Een reisorganisatie behoort toch open te zijn op zaterdag.
  Op 10 Juni vertrekken we maar nog steeds geen tickets.
   
 3. mammalenie

  mammalenie New Member

  Lid geworden:
  14 jul 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo F Weidema,

  Zijn jullie uiteindelijk nog vertrokken, en is alles goed verlopen met enka.
  Wij hebben namelijk niks anders dan problemen met ze.
  Wij moeten dus nog gaan.
   
 4. Marga van Venrooij

  Marga van Venrooij New Member

  Lid geworden:
  29 sep 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Met enka reizen geboekt voor 11 okt 2008,krijg
  ze niet te pakken over de reistijden,zij die
  dit probleem ook hebben meegemaakt,is alles
  toch nog goedgekomen,en hebben ze nog een
  bericht voor vertrek achtergelaten,heb ook een
  e-mail naar enka-reizen verstuurd,wordt ook
  niet op gereageerd.
   
 5. k.vandenberg

  k.vandenberg New Member

  Lid geworden:
  1 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Heb ook bij Enka geboekt. Alles verliep zoals gepland. Geen enkel probleem, vriedelijke hostess. Dus volgend jaar gaa we weer bij ENKA boeken.
   
 6. liarosenbrand

  liarosenbrand New Member

  Lid geworden:
  5 dec 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hele slechte ervaringen met ENKA reizen. Hadden in februari of zo al twee tickets naar Bodrum geboekt. Een week voor vertrek belden ze met de vraag of we niet liever naar Izmir wilden vliegen. nadat wij dat weigerden (anders hadden we het meteen wel geboekt) werden we twee dagen voor vertrek gebeld met de mededeling dat we toch naar Izmir vlogen, omdat de airline de vlucht naar Bodrum had laten vervallen. Wij moesten dan maar met het openbaar vervoer zien naar Bodrum te komen! nadat wij daar schriftelijk over geprotesteerd hadden (per email) maar toch zijn gegaan (wat moet je anders, 2 dagen voor je op vakantie gaat in het hoogseizoen?!) komen we er op Schiphol achter dat er 10 minuten voor onze vlucht naar Izmir WEL een vlucht naar Bodrum gaat van dezelfde airline. Gewoon een kwestie van verkeer ingekocht en ons daar de dupe van laten zijn. Geen excuses niets! Wij proberen nu het geld wat het autoverhuurbedrijf ons berekend om naar Izmir te komen vanuit Bodrum om ons op te halen, bij ze terug te vorderen. Maar het is al december en deze zaak speelt al vanaf juli! Wij zullen NOOIT meer bij Enka boeken.
   
 7. markgeuchenmeier

  markgeuchenmeier New Member

  Lid geworden:
  17 mei 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ook wij hadden een reis geboekt bij Enka reizen. Ze hadeen verzuimd om zeer duidelijk aan ons te laten weten dat ons paspoort minimaal 3 maanden geldig moest zijn vanaf de vertrekdatum voor een reis naar Turkije. De dag voor onze vlucht kwamen we hierzelf achter.Die dag hebben we een paar uur bij de Marechaussee gezeten maar omdat we een visum moesten hebben dat we in Rotterdam moesten halen (vanuit Eindhoven) konden we onze reis dacht ik wel vergeten vanwege gebrek aan tijd ( ze sloten 0m 12.00 uur die dag) Een hoop stress en ellende wat je echt niemand gunt. Na wat telefoontjes van een Marechaussee konden we dacht ik zonder problemen gaan, want hij zou in het systeem zetten dat alles in orde was. Voordat we de dag erna het vliegtuig ingingen wees een marechausee bij de paspoortcontrole ons op de 3 maandentermijn, maar ik zei dat een collega van hem gezegd had dat alles in orde was, maar hij zei dat ligt aan de Turkse autoriteiten, als die niet akkoord gaan konden we terugkeren naar Nederland, en hoe zou ik dat aan mijn twee kinderen moeten vertellen die voor de eerste keer op vakantie gingen.Met een groot risico en zweet in de handen vlogen we toch naar Turkije en godzijdank kwamen we door de controle.
  Deze ellende en stress had voorkomen kunnen worden als Enka zijn zaakjes goed voor elkaar had gehad en ons op de hoogte had gebracht van de 3 maandentermijn en niet zoals in hun mail ; zorg voor een geldig paspoort, want dat hadden wij.
  Een ander stelletje dat wij in ons hotel hadden leren kennen had ook zeer grote negatieve ervaring met Enka. Op de heenvlucht stonden ze niet op de passagierlijst, na veel bellen mochten ze wel mee. Op de terugreis stonden ze voor ons en zeiden lachend ; als we maar op de lijst staan.De terugvlucht was door hun host in ons hotel bevestigt en je raadt het al ; ze stonden niet op de lijst en ze zaten vervolgens ook niet in ons vliegtuig. Helaas heb ik niets meer van ze vernomen.
  Dus ook voor ons ( en ik denk ook voor dat stelletje ) NOOIT meer Enka reizen.
   
 8. di panini

  di panini New Member

  Lid geworden:
  10 jun 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  MENSEN PAS OP MET ENKA!!!!!!!!!!
  Het is een turks bedrijf met heel veel problemen. wij hebben het meegemaakt!!!! ga niet met hun in zee. ook al zijn ze fout je kunt nergens op verhalen!! boeven zijn het!!
  lees de verhalen maar, ik wil er geen tijd meer aan besteden.
   
 9. floris.houtkamp

  floris.houtkamp New Member

  Lid geworden:
  21 jun 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi mensen,

  Ik vond een profielbeschrijving van Enka Reizen op:
  http://www.hotels-antalya.nl/hotels/reisorganisaties/enka-reizen.php

  Je kan lezen dat het met Corendon vliegt (ook Turks)

  Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

  Gr. Patrick
   
 10. Richar bohemen

  Richar bohemen New Member

  Lid geworden:
  5 aug 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste panini.
  Wij zijn gedupeerden van golden tours. Enka heeft ons netjes geholpen en alsnog vervoerd naar Turkije. We komen terug van Antedon de luxe in kemer. Geweldge vakantie gehad. Enka bedankt. Tevens zien we op de site dat enka al 20 jaar bestaat. Dat versterkt uiteraard niet jouw verhaal dat het boeven zijn, zo werkt het namelijk niet. jammer dat we onze egen verantwoordelijkheden verhalen op de reisorganisatie, zie meneer met ongeldige paspoort :) We moeten wel reeel blijven he.
  Fam bohemen
   
 11. dennisdekruif

  dennisdekruif New Member

  Lid geworden:
  6 aug 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Heeey Hebben jullie de berichten gelezen over PROMOSUN
  Ene meneer ONDER DASGUNEY schijn de eigenaar te zijn. Na beetje google-len zie ik ook dezelfde eigenaar met zoekreizen, sundial, zonzoekers, allemaal failliet. En nu onder promosun. Mensen pas op voor deze man. Ik begrijp niet dat deze mensen met zo een waslijst niet worden vervolgd. Pas dus op voor PROMOSUN. Ik las het op onderstaande links:
  http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-1932259.html
  http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&cat=821&qid=293939
   
 12. Berg

  Berg New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Promosun nooit meer!!
  Je boekt in maart om in juli lekker op vakantie te gaan en ze kunnen binnen 4 maanden niks regelen voor je hotel omgeboekt vlucht omgeboekt. Alles wat mis kan gaan is mis gegaan. Ik lees heel veel slechte berichten over hen. Nooit meer voor ons.
   
 13. markeij

  markeij New Member

  Lid geworden:
  13 aug 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal...na de vele negative reacties wil ik toch even kwijt dat wij een last minute hebben geboekt bij enka reizen en wij gisteravond heel tevreden terug zijn gekomen uit Turkye. Het hotel,de reis en alle papieren waren keurig verzorgt. Ter plaatse waren wij de enige mensen die via Enka hadden geboekt en kregen we dus een lokale touroperator toegewezen, keurige man die zich in het Duits prima verstaanbaar maakte. Het vervoer van en naar vliegveld was prima, we hadden n heerlijk koel busje voor ons 5en, dus geen stops onderweg, en geen uren van te voren op vliegveld rondhangen. Conclusie>wij zouden zonder aarzelen weer bij Enka boeken.

  Marja
   
 14. richard boom

  richard boom New Member

  Lid geworden:
  8 sep 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  ik heb net geboekt voor een vakantie in oktober....brrr
  griezelverhalen.
  Al vind ik het jammer dat allen nay-zeggers niet voor verdere contactpunten of verhalen zorgen.

  Miomenteel zie ik ongeveer de helft positief en de helft negatief...

  Is dit de kracht/macht van het internet?
  Zijn dit spookverhalen?

  of niet...

  ik ga het vanzelf merken.

  Ik heb in ieder geval ENKA opgebeld met deze negativiteit en het spreekt voor ze dat ze op zeer vriendelijk en op een éérlijke manier hebben gereageerd.

  Het uiteindelijke oordeel hoor je van mij wel halverwege oktober.
   
 15. Karina ploeg

  Karina ploeg New Member

  Lid geworden:
  11 sep 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ben net terug van een reis welke ik heb geboekt bij ENKA reizen. Op zich goed bevallen We zijn gevlogen met sun express, keurig netjes opgehaald nar het hotel gebracht. Leuk hotel Lara beach. Een van de beste aan de Lara kust. Wat ik inderdaad wel goed vindt bij ENKA reizen is dat ze eerlijk informatie geven. En al die wilde verhalen... Ik weet het niet na een goede ervaring met ENKA reizen zou ik het niet geloven. Ik reis nogal vaak en heb met heel wat Turkije specialisten gereisd. ENKA reizen verdient wel een 8 van mij. Ik hoop dat jij ENKA reizen goed zult ervaren Richard.
   
 16. Umker

  Umker New Member

  Lid geworden:
  17 okt 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  ik had ook een reis geboekt, ik kan jullie adviseren om naar Yilmaz te schrijven dat is een turkse jurist die contact heeft met de curator. Hij heeft al voor diverse mensen de reissom teruggevordert. Hij doet het kostenloos, dus baat het niet dan schaad het niet. Zijn email is yilmazumker@yahoo.com
   
 17. Een wijze jurist

  Een wijze jurist New Member

  Lid geworden:
  9 jan 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Aaah kijk eens een jurist die gratis wil adverteren op internet. Hoe creatief kan je zijn.
  Ik ben ook een jurist en ik geef geld toe, wat denken jullie daarvan, voor elke opdracht geeft ik 50 eur retour.
   
 18. pag.bastiaans

  pag.bastiaans New Member

  Lid geworden:
  13 mei 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  na het lezen van bovenstaande negatieve berichten wil ik het volgende toch even kwijt.
  Wij hebben in oktober 2009 gereisd met Enka,alles perfect geregeld: laagste prijs,tickets ruim op tijd, transfer naar hotel perfect geregeld. Nu weer bij enka geboekt en WEER super vriendelijk geholpen, laagste prijs, tickets 10 dagen voor aanvang van de reis.DUS ik kan alleen maar zeggen ENKA NIKS MIS MEE BOEK GERUST!!!
   
 19. nothingtonothingmeans

  Lid geworden:
  13 jun 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  NIET DOEN! enka reizen deugt voor geen meter. En hun website is niet 'live' dus alles wat je boekt is op voorbehoud. Ik had geboekt en moest over 3 weken vertrekken, opeens na de betaling zeggen ze dat de stoelen voor die data weg zijn, wilden ze 100 euro bijbetaling per persoon om zogenaamd met een 'ander' maatschappij ons te laten vliegen. En ja dan heb je al de reis betaalt en om geen tijd te verliezen doe je het wel maar het zijn gewoon OPLICHTERS! ik hoop dat ze falliet gaan echt een k#t reisorganisatie. En maar telkens krijg ik te horen ja wat u op de site ziet hoeft niet altijd werklijk zo te zijn :s
   
 20. karla

  karla New Member

  Lid geworden:
  17 jul 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  wij zijn al 3 x met enka op reis geweest nooit geen problemen gehad we gaan over 3 weken voor de vierde x
   

Deel Deze Pagina