een maandje rondtrekken in december

Discussie in 'Argentinië' gestart door cindy dreesen, 10 jun 2007.

 1. cindy dreesen

  cindy dreesen New Member

  Lid geworden:
  10 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hey,

  Wij zijn van plan om in december een maand rond te trekken in Argentinie, dus zoeken we informatie over het openbaar vervoer, verblijfplaatsen, kortom alles wat je wil delen. Al de tips, weetjes, te bezoeken plaatsen, ook degene die niet vermeld zijn in de al gekende reisgidsen, zijn welkom.

  Groetjes Lieven en Cindy
   
 2. najomo25

  najomo25 New Member

  Lid geworden:
  26 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Cindy en Lieven,

  Jouw berichtje kon de mijne zijn. Ik ga samen met mijn vriend ook rondtrekken in december (3 weken). Ben ook al weken op zoek naar tips en verblijfplaatsen. Op internet kan je eigenlijk al heel veel terugvinden. Alvast heel veel succes met het zoekwerk en veel plezier in Argentina!

  Groet,
  Natasja
   
 3. jolanda.van.baarle

  jolanda.van.baarle New Member

  Lid geworden:
  27 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal,

  ik sluit mij ook aan bij deze vraag, alle tips zijn welkom!
  Wij willen rond februari/maart een maand naar Argentinie.
  Ik twijfel alleen of ik de reis zelf vanuit hier kan regelen of een individuele rondreis via argentinie online te boeken.
  Wat doen jullie? en met wat voor budget houden jullie rekening als je zelf gaat plannen??
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Jolanda
   
 4. yvrijsen

  yvrijsen New Member

  Lid geworden:
  21 feb 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  www.rutasur.com
   
 5. rob@gcdisegno.nl

  rob@gcdisegno.nl New Member

  Lid geworden:
  19 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Allemaal,

  Inmiddels zijn de vliegtickets geboekt (27 dec - 21 jan), de rest gaan we zelf inplannen en regelen. Er is inderdaad veel te lezen op internet over hostels, prijzen, trips en andere zaken. We blijven zoeken, zeker als het om budget gaat, daar weten we nog niets vanaf. Je hoort heel verschillende dingen.
  we tippen elkaar! ( en veel plezier met de voorbereidingen alvast :) )

  Groetjes, Rob
   
 6. bol.jack@tipica-reizen.nl

  Lid geworden:
  20 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Argentinië is flink in opkomst als vakantieland, mooi! Ik woon hier inmiddels ruim 2 jaar en heb een reisorganisatie in Amsterdam, gespecialiseerd in reizen (groepsreizen en individueel) naar dit prachtige land. Nu begrijp ik van de meeste mensen dat ze liever zelf alles plannen, prima! Ook mijn manier van vakantie vieren :)

  Maar als jullie toevallig ook in Bariloche willen verblijven, laat het mij dan weten, ik heb leuke contacten met hotels/bungalows en autoverhuurbedrijven, vooral in Bariloche waar ik zelf woon.

  Voor een berg informatie over steden en excursiemogelijkheden kan je een kijkje nemen op www.tipica-reizen.nl/pagessite/individueel.html en dan een keuze maken uit de diverse regio's...
   
 7. bobeer

  bobeer New Member

  Lid geworden:
  8 aug 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hai Mede Argentinie bezoekers en bewoner!!
  Wij gaan in november en de tickets naar BA zijn reeds geboekt. De rest willen we ter plekke doen maar ik kan niet op alle sites komen van vliegmaatschappijen.Bijv Southern Winds, Dinar,Lade.Alleen AA lukt en LAN.Ik kan nu niet goed inschatten wel of geen airpass?
  Wij komen op zo'n 7 binnenlandse vluchten, ben ik beter af daar te boeken?
  Ik hoop dat iemand mij wat wijzer kan maken,
  alvast bedankt.
  Anja.
   
 8. bol.jack@tipica-reizen.nl

  Lid geworden:
  20 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Als je alleen naar Argentinië gaat kan je bij Aerolineas geen airpass aanschaffen (in tegenstelling wat op hun site staat!). Je mag met die airpass namelijk hooguit 2 plaatsen in Argentinië aandoen en moet ook andere landen in Zuid Amerika bezoeken. Zitten dus flink wat haken en ogen aan.

  Dinar en Souther Winds vliegen al niet meer, LADE is een (luchtmacht) maatschappij die vooral in Patagonië vliegt, maar als je niet van verrassingen houdt zou ik hier niet bij boeken ;-) Zijn nogal onbetrouwbaar en vliegen in hele oude vliegtuigen (wat wel weer een belevenis is natuurlijk).

  LAN Argentina is de beste maatschappij nu in Argentinië, met nieuwe Airbussen en vriendelijk personeel/goede service aan boord. Probleem is dat ze op onchristelijke tijden vliegen en slechts op enkele routes (en vaak ook niet dagelijks). De site werkt prima overigens, tickets kan je zo boeken via internet, geen probleem (wel aangeven dat je Europeaan bent!).

  De Aerolineas site heeft het probleem dat je niet kan aangeven dat je Hollander (of Belg) bent. In principe kan je daar dus ook niet direct boeken. Verder staat er alleen in de kleine lettertjes dat je nog eens €15 per ticket extra moet betalen. Het beste is dus om Aerolineas tickets ter plaatse bij een reisorganisatie te boeken (of via mijn reisorganisate, www.tipica-reizen.nl natuurlijk!).

  Overigens betaal je tegenwoordig in Argentinië (stukken) meer voor je ticket dan de Argentijnen, maar daar valt weinig aan te veranderen. Reken op gemiddeld tussen de € 100 en € 200 per vlucht, met soms uitschieters naar boven (bijvoorbeeld naar Patagonië). Hou er ook rekening mee dat in de vakantieperiode (jan/feb) alle vluchten ruim van tevoren volzitten!

  En last but not least... VEEL PLEZIER ;-)
   
 9. cindydreesen

  cindydreesen New Member

  Lid geworden:
  13 aug 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  hay iedereen,

  Dank je wel voor al de goede tips! Heeft ieder iemand nog een tip of een ervaring met het huren van een auto (verhuurfirma, kostprijs, rijgedrag argentijnen?) Is het reizen met het openbaar vervoer makkelijk of heeft het huren van een auto meer voordelen.
  groeten cindy en lieven
   
 10. bol.jack@tipica-reizen.nl

  Lid geworden:
  20 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat hangt er vanaf wáár je de auto wilt huren. In Patagonië is het wat duurder dan in het noorden, en is de kwaliteit van de wegen vaak minder. In het merengebied rond Bariloche kan je juist prima een auto huren, vrij goedkoop en prima wegen en erg de moeite waard. Dit geldt ook voor Mendoza en het gehele noorden van het land.

  Je kan voor prijzen altijd op de ge-ijkte sites van de internationale verhuurbedrijven kijken (Hertz, Alamo, Europcar, Dollar).

  Het rijgedrag, tja... Even wennen :) Zelf rij ik overal, heb alleen nog niet in Buenos Aires gereden en dat raad ik toeristen ook niet echt aan.
   
 11. habusan46

  habusan46 New Member

  Lid geworden:
  16 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  We willen met 4 personen een rondreis boeken Argentinie/ Patagonie.Welke suggestie met betrekking tot de keuze van een reisorganisatie is er te geven.
   
 12. bol.jack@tipica-reizen.nl

  Lid geworden:
  20 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Bert,

  Je kan eens een kijkje nemen op onze site: www.tipica-reizen.nl

  Wij bieden zowel groepsreizen als individuele mogelijkheden aan. Grote voordeel van Típica Reizen: wij hebben ons gesprecialiseerd in Argentinië!

  Wij regelen alles zelf, in tegenstelling tot de grote reisorganisaties die alles inkopen bij een organisatie in Argentinië. Wij zijn dus stukken flexibeler en kunnen veel beter met de klant meedenken en inspelen op zijn wensen.

  Boeken bij Típica Reizen betekent dus boeken bij een specialist, tegen zeer gunstige tarieven! Vergelijk onze prijzen gerust en je zal zien dat wij vaak de goedkoopste zijn.

  Veel plezier gewenst in dit prachtige land!
   
 13. WP Jansen

  WP Jansen New Member

  Lid geworden:
  8 mrt 2010
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Voor individuele reizen naar Argentinië kun je ook eens kijken op http://www.individuelereis.nl./individuelereis-argentinie

  Succes met zoeken!

  Grt,

  Willem Pieter
   
 14. marlies.klicks

  marlies.klicks New Member

  Lid geworden:
  31 aug 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Zo beleeft u in de volkswijk La Boca, waar veel bewoners met Italiaanse komaf leven, het uitbundige Zuid-Italiaanse temperament. Wanneer u door de knusse steegjes wandelt, waant u zich in de buitenwijken van Napels

  Hahaha, dat schrijft bovenstaand reisbureau.... Gezellig door de steegjes van La Boca? Ja als je levensmoe bent.....
  Boca heeft maar één veilige touristenstraat!
   
 15. dcsofie

  dcsofie New Member

  Lid geworden:
  26 jan 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste Argentijnsliefhebbers

  ik heb een vraag, aangezien mijn man en ik geen gezamenlijk verlof kunnen nemen! ga ik alleen op reis. Ik heb dit nooit eerder gedaan, maar ik ben nu 30 jaar dus volwassen genoeg.
  Maar ik kan geen Spaans mijn man kan 5 verschillende talen maar ik enkel 3; Nederlands, Frans en Engels.
  De vraag is nu als ik daar alleen rondtrek kan ik daar mijn plan trekken in het Engels of Frans of spreken de mensen daar enkel Spaans?

  Mvg
  Sofie
   
 16. Tipica Reizen

  Tipica Reizen New Member

  Lid geworden:
  30 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  In de grote toeristische plaatsen kan je ook redelijk met Engels terecht intussen, zeker in ho(s)tels. En als je een "Hoe & Wat in het Spaans"-boekje meeneemt komt het zeker goed. Voor een vrouw alleen is het ook geen enkel probleem om alleen rond te reizen.

  En als je je reis laat verzorgen door een reisorganisatie wordt het alleen maar makkelijker natuurlijk, zij kunnen alles voor je regelen (vluchten, transfers, hotels, excursies) waardoor je zelf niets meer hoeft te doen behalve genieten van je reis!
   

Deel Deze Pagina