Adviezen 6 weken Nieuw-Zeeland, Noord en Zuid

Discussie in 'Nieuw Zeeland' gestart door Laurien87, 19 nov 2017.

 1. Laurien87

  Laurien87 New Member

  Lid geworden:
  19 nov 2017
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste reizigers.

  Wij (mijn vriend en ik, 30/33 jaar) zitten met een klein (luxe) dilemmatje (met de nadruk op ‘tje’ natuurlijk) voor onze vakantie naar Nieuw Zeeland. Wij vliegen van zaterdag 9-12 t/m zaterdag 21-01 naar en van Auckland.
  I.v.m. de drukte voor de ferry hebben wij alvast een ticket geboekt (zonder auto) voor 1e kerstdag maandag 25-12, 09:00 uur. Alleen voor deze dag en voor dinsdag 19-12 waren er nog tickets beschikbaar voor onze voorkeurstijd: 09:00 uur. Veel bangmakerij misschien, maar werd door meerdere partijen (waaronder Interislander en Bluebridge zelf en ook autoverhuurbedrijven) aangegeven dat de ferry totaal uitverkocht kan zijn in die periode en dat op tijd boeken dus aan te raden is.
  Onze ferry tickets kunnen we nog kosteloos annuleren en wijzigen., dus wellicht verplaatsen we ze nog naar de 19e (afhankelijk van de globale planning).
  Wij gaan een auto huren en nemen deze niet mee op de boot. Dus inleveren bij Wellington en een nieuwe oppikken bij Picton. Ik heb met Omega car rental contact. Bij hen kunnen we een week van te voren nog aangeven welke dag wij precies de auto zullen wisselen voor de overtocht. Bij heel veel auto verhuur bedrijven moest dit van te voren definitief worden vastgelegd. Daarnaast krijg je bij Omega geld terug voor ongebruikte dagen wanneer je de auto eerder wilt inleveren. Ook wel fijn, i.v.m. onze planning die wij van te voren niet geheel willen vastleggen.

  Voor de verdeling van onze reis over het Noorder- en Zuidereiland hebben we nu meer opties. We willen graag voordat we weer terug naar huis vliegen nog relaxen aan het strand. Eventueel wouden we hiervoor naar een eiland in de buurt vliegen (Nieuw Caledonië bijvoorbeeld), of bovenin op het Noorder eiland naar The Bay of Islands.
  Nu lijkt zo’n vlucht naar een eiland nog aardig duur, dus wordt het wellicht Bay of Islands.

  Wij zijn voornemens om onderstaande globale planning aan te houden:

  • Ma 11-12, 12:00 uur aankomst Auckland
  • Noordereiland rondtrekken
  • Di 19-12, 09:00 uur ferry naar Zuid
  • Zuidereiland rondtrekken
  • Na afloop terug rijden (auto inleveren Picton en nieuwe oppikken in Wellington)
  • Laatste dagen in Bay of Island vertoeven
  • Za 21-01, 23:59: vertrek Auckland-Amsterdam

  Wat we nu op ons programma willen hebben is in ieder geval:
  Noord (past onderstaande in de periode aankomst ma 11-12 t/m di 19-12?):
  • Rotorua
  • Lake Taupo
  • Tongariro
  • Waitomo Caves (eventueel op terugreis van zuid-noord)
  Zuid:
  • Abel Tasman National Park
  • Kaikoura
  • Akaroa
  • Rijden door regio Hawke’s Bay
  • Fiordland: Milford Sound,..
  • Kahurangi National Park
  • West coast
  • Lake Wanaka

  Wat adviseren jullie in dit geval?
  Indien we de 19e met de ferry gaan en blijkt dat we meer wouden zien op het Noorder eiland, dan kunnen we als we de ferry nemen van Zuid naar Noord eventueel gemiste dingen met de auto op route alsnog langs…
  Of is het advies het eerste deel van de vakantie zoveel mogelijk van het Noorder-eiland te zien, de ferry op bijv. de 25e te nemen, Zuider-eiland rondtrekken en dan terug te vliegen (i.p.v. te rijden) van Christchurch naar Auckland en in Auckland een auto te huren voor route naar Bay of Islands?

  Zijn er naast Bay of Islands nog andere aan te raden plaatjes/gebieden om aan het einde van je vakantie nog heerlijk te relaxen aan een (bounty) strand? In dit geval kunnen we namelijk Bay of Islands ook aan het begin van onze vakantie al langs gaan en afvinken.
  Als we starten op het Noorder-eiland richting Bay of Islands dan wou ik onderstaande plaatsen op route langs gaan. In dit geval zullen we niet de 19e maar de 25e met de ferry naar het Zuider-eiland, anders wordt het qua tijd niet haalbaar:
  Auckland-Harbour Bridge-Puhoi (= Bay of Islands o.a.) -Whangarei-Kawakawa-Paihia-Opononi-Hokianga Haven-Omapere-Waipoua Forest (massive Kauri trees)-Matakana-Coromandel-Whitianga-Hahei-Tairua (Paku Hill)-Whangamata-Rotorua

  Wat betreft onze interesses etc: Wij willen vooral graag mooie hikes doen, eventueel multiple day hikes.
  Kunnen jullie wellicht ook aangeven welke je nu alvast moet reserveren? Dit plannen zou ik dan nog wel wat lastig vinden, aangezien wij verder geen strakke planning maken en daarbij dus ook niet weten welke dag we precies waar zijn en wanneer we welke hike kunnen gaan doen.
  Als we er uit zijn hoe we de reis globaal willen gaan aanpakken (verdeling Noord-Zuid en de ferry) dan wordt dit natuurlijk wel makkelijker. Dan houd je er qua planning ter plaatse rekening mee om op een bepaalde dag ergens te zijn.

  Nog wat verdere vragen :
  Heeft iemand ervaring met het vliegen van Nieuw Zeeland naar een tropisch eiland in de buurt? Wellicht zijn de prijzen in Nieuw Zeeland lager dan dat ik hiervoor nu op verscheidene directe websites zie.

  Zijn voor de ‘standaard’ hikes die wij willen gaan doen, berg/wandelschoenen een echte must of kan dit prima op sport/hardloop schoenen?


  Hebben jullie wellicht nog tips voor een hotel voor de eerste 2 nachten in Auckland (bijkomen)?


  Bij welke provider kunnen wij het beste een sim-kaart voor het wifi nemen?


  Tot slot, hebben jullie wellicht ervaring met een Nissan Tiida of gelijkwaardig 1500cc? Deze auto wordt ons namelijk aangeboden door Omega car rentals.
  En is hierbij €1.500,- een redelijke huurprijs voor de 41 dagen?
  (incl. inleveren Wellington-Picton, flexibele inleverdagen, onbeperkte km's en CDW (Collision Damage Waiver) Insurance covers the Hirer for Scratches, Dents, the Windscreen/Windows and a vehicle accident with a $0 excess.)

  Is de genoemde verzekering voldoende?

  Werkt navigatie op de telefoon goed (google maps), of is een navigatie in de auto echt aan te raden?

  Hopelijk hebben jullie wat ervaring met het e.e.a. en kunnen jullie adviezen geven.
  Als je ergens nog nooit bent geweest is het inschatten van o.a. (reis)tijd etc. ook best lastig.
  Ik kijk uit naar jullie reacties.

  Alvast super bedankt!


  Groetjes Laurien!!


  PS. Alle adviezen zijn meer dan welkom.
   

Deel Deze Pagina